Untitled photo
Untitled photo

In Deventer vond tussen 2008 en 2012 vier maal de interculturele manifestatie 'Hart voor Elkaar' plaats.
De eerste editie was op 11 oktober 2008, met de opening op de Brink voor de ingang van De Waag. Daarna bezochten de deelnemers in groepjes verschillende locaties in de binnenstad: het Etty Hillesum Centrum, interconfessionele basisschool De Windroos en de bibliotheek. Om 17.30 uur was er een maaltijd in het Meester Geertshuis aan de Assenstraat. Die avond was er een feestelijke bijeenkomt in de Centrum Moskee aan de Smyrnastraat.
De tweede editie vond plaats op zaterdag 10 oktober 2009. Dit maal werd gekozen voor één centrale locatie: de Lebuinuskerk. In de opening door burgemeester Andries Heidema werd stilgestaan bij de multiculturele traditie van Deventer. Peter Dullaert, voormalig pastor van de Broederenkerk, leidde de bezoekers als spreekstalmeester de middag door. De dag werd muzikaal afgesloten met een gezamenlijk lied, onder leiding van Orhan Arslan.
Op 9 oktober 2010 vond de derde editie plaats van 'Hart voor Elkaar', opnieuw in de Lebuinuskerk. Ook deze editie werd geopend door burgemeester Andries Heidema. Dominee Trijntje Plattje leidde de bijeenkomst. In deze editie veel aandacht voor muziek en dans. Aan het einde van de middag werden er op het Grote Kerkhof ballonnen opgelaten met wensen van de bezoekers.
De vierde en laatste editie vond plaats op 2 juni 2012 in Het Open Hof aan de Karel de Grotelaan. Ook in deze editie veel muziek en dans, maar ook toespraken van onder andere van de vicevoorzitter van de gemeenteraad Bep Spa.

Onderaan dit foto-album een plattegrond met de locaties van alle foto's.

12
8
22
108
Powered by SmugMug Owner Log In