Untitled photo

Op vrijdagavond 27 mei 2011 werden in Deventer drie toonaangevende gemeentelijke projecten feestelijk opgeleverd. De drie gemeentelijke projecten, ‘Herstel Pothoofdkade’, ‘Herstel Lage Wellekade’ en ‘Aangezicht Aangelicht’ maken onderdeel van het boegbeeldproject ‘Stad aan de IJssel’.

De Pothoofdkade is gerenoveerd en vormt een geweldige entree tot de binnenstad. Aan deze kade werd het beeld 'Visman' van  kunstenaarsduo Paul Keizer & Albert Dedden, alias Spacecowboys, onthuld. Het is een cadeau van Bouwfonds Cultuurfonds aan de gemeente als dank voor de organisatie van de landelijke opening van Open Monumentendag in 2008.
De historische Wellekade was toe aan restauratie. Het Lage Wellepad is, met een egalere bestrating, nu beter toegankelijk voor voetgangers met wandelwagen of rollator.

Tenslotte werd de straatverlichting bij het stadsgezicht vervangen door energiezuinige LED verlichting. Tijdens de avond kon iedereen een Hanzemarkt bezoeken die herinnerde aan de handel welke vroeger langs de IJssel plaatsvond. Ook was er een vlootschouw van historische schepen en een demonstratie van een brandweerboot.

Powered by SmugMug Owner Log In