"Deventer is de enige stad in Nederland met het woord EVENT in de naam"', zei oud-VVV-directeur Hein te Riele in 2014 bij een talkshow van RTV Oost. Evenementen en Deventer horen bij elkaar. Al jaren staat Deventer nationaal en internationaal op de kaart als het gaat om grote, gratis, publieksvriendelijke evenementen. Hiervan zijn Deventer op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het sfeervolle Dickens Festijn de bekendste. De organisatie die deze evenementen organiseert heet tegenwoordig dan ook: dEVENTer.


Maar er is meer in de stad te doen. Er ook tal van kleinere evenementen, zoals het Living Statues Festival in Winkelcentrum De Boreel en Deventer Levende Etalages in de binnenstad.


Vanwege de coronacrisis werden Deventer op Stelten, de Boekenmarkt en het Dickens Festijn in 2020 afgelast. In 2021 vonden deze evenementen voor een deel in een aangepaste vorm plaats. In 2022 ging alles weer zo veel mogelijk op de normale manier door.


Op 12 oktober 2015 werd Deventer nog uitgeroepen tot Evenementenstad 2015, voor steden tot 100.000 inwoners. Uit het juryrapport: "De winnende gemeente geeft evenementen sinds jaar en dag een prominente rol in haar beleid. De jury is onder de indruk over de maatschappelijke en economische bijdrage van de evenementen. Evenementen in deze gemeente krijgen bovendien de gelegenheid om te groeien in omvang en impact. De serieuze aandacht voor innovatie en de actieve betrokkenheid van inwoners zorgen ervoor dat evenementen zich verder ontwikkelen en spannend blijven." Ook spreekt de jury over een "unieke beleving". Terecht een winnaar dus.

Klik op één van onderstaande plaatjes om naar het gewenste evenement te gaan.

Deventer op Stelten 2012

Deventer op Stelten 2012

Powered by SmugMug Owner Log In