Deventer op Stelten 2019, de 23e editie van dit bijzondere internationale Buiten-Theater-Festival. Van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019 vond dit spektakel plaats op verschillende locaties in de Deventer binnenstad. Dit is de selectie van beeldmaker Peter Vos.

Veel indruk maakte 'Couleurs Excaptionenel' van Close-Act uit Nederland. Dit was een samenwerking met CircusTheaterschool De Klim uit Deventer. De show startte tegelijkertijd op twee verschillende locaties om vervolgens samen te komen op het centrale plein De Brink. Close-Act speelde ook 'Per-Q' met slagwerkers op stelten op de zaterdagmiddag. Een ander hoogtepunt van Deventer op Stelten was 'Cap au Cimetière' van Teatro Del Silencio uit Frankrijk/Chili, met ruim 22 professionele acteurs en 30 lokale amateurspelers. Deze voorstelling begon aan de Kapjeswelle en eindigde op plein het Grote Kerkhof.

Veel humor kwam van 'Zeppelin' van La Baldufa uit Spanje, de brutale baby's van Le Due E Un Quatro uit Italië met de voorstelling 'Senza Denti' en de grappige kapper 'Mystérieuses Coiffures' uit Frankrijk. Grappig was zeker ook 'Lampadophores' van Picto Facto uit Frankrijk. Ze kwamen met metershoge, met lucht gevulde objecten, bediend door 15 vrolijke spelers. Kleurrijk waren de Duitse spelers van Dulce Compania met de voorstelling 'Regenbogen Ballett'. Bizar en heel apart was Machtriern uit Frankrijk met 'Les Aquamens'. Dit waren twee mannen met een kom op het hoofd, gevuld met water en levende goudvissen. Klassieke dans, maar op grote hoogte op de achterwand van de schouwburg, kwam van Delrevés met de première van de voorstelling 'Uno'.
Van al deze acts en meer zijn foto's te zien in dit album. Onderaan de pagina staat een plattegrond met alle speellocaties.

22
2
13
11
8
12
6
45
16
Powered by SmugMug Owner Log In