Untitled photo

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli 2022 vond de 25e editie van het internationaal buiten-theater-festival plaats. Dit is de selectie van beeldmaker Peter Vos. Eindelijk kon en mocht voor het eerst sinds 2019 weer een volledig festival gehouden worden. In 2020 ging het vanwege de coronacrises helemaal niet door en in 2021 was er een editie in een aangepaste vorm.

In 2022 waren er nog geen grote acts op de Brink of het Grote Kerkhof te zien. Wel wat kleinere voorstellingen met het doel om de bezoekers te verrassen. De iets grotere acts waren verplaatst naar andere speellocaties. Zo was er in het Worpplantsoen de groep Motionhouse uit het Verenigd Koninkrijk te zien met de acrobatische voorstelling 'WILD'.  En in het Venenplantsoen was Cie Dyprik uit Frankrijk met moderne, vrolijke dans te zien met 'Mirage (a day of celebration)'. Bijzonder was dat het publiek op het einde spontaan kon meedansen.

Ook konden bezoekers in het Worpplantsoen op een relaxte manier genieten van het gratis muziekfestival Hoogtevrees. Aan bod kwamen vele diverse muziekstijlen. In dit album foto's van de Amsterdamse viertallige vrouwelijke band Loupe.

Relaxen kon zeker ook op het stadsstrand, hangend in een hangmat, bij 'Relaxerette' van Arjan Kruidhof uit Nederland. Veel humor kwam dit jaar van de Belgische heren Cirqumstancia met de act 'Cirq Poulette'. Verkleed als vuilnismannen reden ze met vrolijke muziek door de binnenstad. In de avond waren deze heren te zien als vuurspuwende duivels in 'Cirq Diabolique'. Natuurlijk kon Close-Act niet ontbreken bij deze jubileum editie van Deventer op Stelten. De Nederlandse groep maakt altijd indruk. Ze kwamen met 'i-Puppets XL', een grotere versie van een act die al eerder in Deventer te zien was. Heel grappig was ook 'BOAT' van de Nederlandse groep Compagnie DaaD.
Echte steltlopers waren er natuurlijk ook: Man in pak Producties met 'Golconde' en de dames van Stiltlife met het oranje en vrolijke 'Naranja' en in de avond met 'Plastic not so Fantastic'. Jeu de Boules in stilte werd gespeeld door de groep Directie & Co met 'Multiples'. Victorine Pasman was te zien met een metershoge jurk met 'Under Het Skirt'.

Van al deze acts en meer zijn foto's te zien in dit album. Onderaan de pagina staat een plattegrond met alle speellocaties van de beelden.


2022-DOS-LOGO
Untitled photo
20
23
14
10
64
12
8
41
Powered by SmugMug Owner Log In