In mei 2018 kleurde de Brink één week lang rood en geel. De mensen van het sociaal kunstproject Voorstad Verbindt uit Deventer, versierden de Waag en de Wilhelminafontein met een drie kilometer lange sjaal. Ook werden het Albert Schweitzerbeeld en de pomp aan de Brink voorzien van de Go Ahead Eagles kleuren. Op de Brink stond ook een zogenaamd breihuisje. Voorstad Verbindt nodigde iedereen uit langs te komen om te helpen met breien en het Nederlands record te verbreken van 3,3 kilometer. Het kunstproject is van de bewoners uit de Deventer wijk Voorstad-Oost. Het doel is verbinden: samen iets creëren, elkaar leren kennen, helpen en plezier maken.

Op maandag 21 mei (2e Pinksterdag) werd er een bijzondere, gebreide adelaar van 5 bij 2,5 meter door negen mensen van de projectgroep over de Brink gedragen. Een adelaar is gekozen omdat het symbool van Deventer en Go Ahead Eagles is.

'Deventer kleurt Rood en Geel' is één van de vele activiteiten in het jubileumjaar 2018, het jaar dat de stad Deventer 1250 jaar bestaat. Fotograaf Peter Vos van VOSbeeld / FoxHusky nam een kijkje op het roodgele plein en maakte op 20 en 21 mei 2018 onderstaande foto's.

Powered by SmugMug Owner Log In