1986 MicroMastersHolland - foxhusky

Finalist Micro Masters Holland 1986

In april 1986 won ik een regionale voorronde van een landelijke computer programmeerwedstrijd. Hiermee werd ik toegelaten als finalist bij Micro Masters Holland.

Micro Masters Holland werd in 1986 voor de tweede maal georganiseerd de ministeries van Onderwijs en Wetenschappen en Economisch Zaken. Deelname stond open voor jongeren in de leeftijdsgroep 13 t/m 19 jaar. In het voorjaar van 1986 was ik 19 jaar en mocht dus nog net deelnemen aan deze wedstrijd.

De finale vond plaats op 16 en 17 mei 1986 in Ahoy Rotterdam. Op de foto demonstreer ik mijn programma aan een bezoeker. Klik op de plaatjes op deze pagina voor een grotere weergave.

Het programma dat ik had gemaakt was "Tekst", een tekstverwerker specifiek bedoeld voor songteksten. De tekstverwerker had ik volledig geschreven in computertaal Basic op de Sinclair ZX Spectrum. Ik heb het programma gemaakt omdat er voor de Sinclair ZX Spectrum nog niet zoiets bestond. De gebruiker kon kiezen uit drie verschillende lettertypen. Naast de songtekst, was het ook mogelijk om extra informatie in te voeren: titel, uitvoerende, schrijver en jaartal. Al deze data kon worden opgeslagen op een cassetteband. Uiteraard kon de songtekst en de extra informatie uitgeprint worden op papier.

De programmeerwedstrijd was een groot succes. In totaal waren er 414 deelnemers (406 jongens en slechts 8 meisjes). Hiervan mochten de 100 beste 'whizz-kids' naar de grote finale in Ahoy Rotterdam. De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 17 mei door staatssecretaris Ginjaar-Maas en niemand minder dan Chriet Titulaer. De vijf winnaars van de hoofdprijs wonnen een studiereis naar Florida in Amerika.

Na afloop van de wedstrijd verscheen onderstaand artikel in het MCN Magazine (het tijdschrift van de Microcomputer Club Nederland van Maurice de Hond).

Bij de finale werd behaalde ik een gedeelde negende/tiende prijs: een jaarlidmaatschap op de HCC (Hobby Computer Club) en een jaarkaart voor het technologiemuseum NINT (Nederlands Instituut voor Nijverheid en Techniek, tegenwoordig NEMO) in Amsterdam. Als extra prijs mocht ik mijn programma presenteren tijdens de 10e Micro Computer Dagen, beter bekend als de HCC-dagen, op 21 en 22 november 1986 in Utrecht.

Powered by SmugMug Log In