Over mij

pasfoto-peter-mrt2017-kl

Hallo, mijn naam is Peter Vos (1966), geboren en getogen in Deventer.


Al sinds 1987 serieus actief met fotografie. Mijn eerste spiegelreflexcamera was een analoge Minolta X-300. Digitale fotografie begon voor mij in het jaar 2000.

Sinds 2007 in het bezit van een digitale spiegelreflexcamera. Sinds 2009 schiet ik alle foto's in het RAW formaat voor de allerhoogste kwaliteit.

In 1992 ben ik begonnen met video. Als vrijwilliger ben ik gaan werken bij de lokale omroep in Deventer als cameraman, video-editor en programmamaker. Later werd dat een vaste, betaalde baan. Vanaf 2000 heb ik een aantal jaren gewerkt als beeldtechnicus in Almere bij programma's als Big Brother en Starmaker.

Om de foto's te bewerken gebruik ik o.a. Adobe Lightroom en Photoshop. Voor het monteren van video's gebruik ik Adobe Premiere Pro.

In 2009 volgde ik de training 'Digitale Fotografie' van docent Mich Buschman aan de Fotovakschool in Apeldoorn.


Gewonnen Prijzen en Awards


Actief op Social Media:

LinkedIn

Twitter

Facebook

YouTube

Instagram


Andere werkzaamheden

Naast alle werkzaamheden met fotografie en video, had ik een paar jaar geleden ook nog een full-time baan: als print-operator voor de gemeente Deventer bij Xerox Nederland.

In het verleden heb ik altijd met beeld gewerkt. Zo ben ik in 1992 begonnen bij de wijk-TV groep "TOR - Televisie Omroep Rivierenwijk". Daarna in 1993 mede-oprichter van de lokale televisie omroep DTV (Deventer TeleVisie), tegenwoordig bekend als Drtv.

Bij DTV was ik acht jaar lang programmamaker, cameraman, video-editor, redacteur, presentator en fotograaf voor de kabelkrant.

Na het lokale avontuur, koos ik voor een baan op landelijk niveau: als NOB beeldtechnicus en 'remote camera-operator' bij de populaire TV-programma's "Big Brother" en "Star Maker". Hiervoor moest ik wel verhuizen naar Almere.

Terug in Deventer heb ik, in 2006/2007, gewerkt bij een video-productiebedrijf dat o.a. het online platform "Rallyword.tv" produceerde. Hier heb ik veel video-editing gedaan en camerawerk op locatie bij bijna alle rallywedstrijden in Nederland.

Momenteel werk ik vooral op projectbasis. Zo heb ik foto- en videoproducties gemaakt in opdracht van bijvoorbeeld MailStreet BV, Stg. Niet te Kraken, Winkelcentrum Boreel, VVV Evenementenbureau, KonnecteD, Sallcon, Sportbedrijf Deventer, E-xpeditie.nl, Deventer Werktalent, Nederland in Dialoog, De Smaak van Deventer, Restaurant Eten bij Pa & Ma, Restaurant Boas, Socialicious en Deventer Scoort.


Ook help ik particulieren aan uniek beeldmateriaal.


Samenwerking:
Voor sommige projecten werk ik samen met journalist Robbert Jan Wolzak, voor andere projecten met filmmaker Marc Lemmens van GEOWINGS Video Productions (ook voor 360°, 3D en Drone services).


Foto credits:

- gele zonneklep en krantenfoto: Móric van der Meer
- interview bij rally-auto's: Bert van Dijk
- regiekamer Big Brother:  ANP-fotograaf voor De Telegraaf
- interview Sinterklaas: Wil Kanis

  • 20120814-Peter
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • PETER copy
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo
  • Untitled photo

Favoriete quote uit een speelfilm over fotografie:

"And if these pictures have anything important to say to future generations, it's this:

I was here. I existed. I was young, I was happy, and someone cared enough about me in this world to take my picture."

- Sy Parrish (One Hour Photo - 2002)


Powered by SmugMug Owner Log In