Untitled photo

DEVENTER - op dinsdag 29 september 2015 was het precies 50 jaar geleden dat voetbalclub Go-Ahead voor het eerst een Europa Cup-wedstrijd speelde, tegen het Schotse Celtic. Dit was de aanleiding voor een tentoonstelling in museum De Waag en het verschijnen van het boek 'Niet te Kraken'. Dit is een initiatief van Deventer Verhaal, de stichting Niet te Kraken, DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles.


De eerste exemplaren van het boek werden uitgereikt door voorzitter Herman Starink aan o.a. Henk Warnas, Nico van Zoghel, Gerard Somer, Edwin Lugt en Ben Halle, de zoon van de legendarische Leo Halle. Uit handen van Ben kreeg de stichting een originele beker van Leo Halle. Deze beker had Leo Halle in 1929 ontvangen als beste speler van het jaar.
Vooraf aan de presentatie van het boek en de opening van de tentoonstelling, werden er op de Brink kleine voetbal wedstrijdjes gespeeld door de Deventer jeugd. Daarna trad het mannenkoor De Bêkezangers uit Bathmen op. Ze zongen o.a. de clubliederen: "Go-Ahead is niet te kraken" en, voor het eerst in vele jaren openbaar gezongen, het echte officiële clublied "Wij zijn de roodgele mannen". Een opname van beide liederen is HIER te beluisteren.
Op 1 oktober zijn er een aantal foto's toegevoegd van de tentoonstelling zonder publiek.

Powered by SmugMug Owner Log In